Knjiga deček s tatujem na srcu

Mi2

27. septembra 2016 / Urednik / Avtorica: Suzana

Jaz in on … Moški, ki nosi tatu na srcu. Tatu, ki še vedno boli, a je bolečina zajezena in ji ne dovoli, da bi ga obvladovala, temveč je v sebi našel moč in sedaj on obvladuje njo.

 Veliko vprašanj dobivava, kako nama je uspelo prepotovati vse te viharje, ki so naju spremljali na poti do odnosa, ki ga imava danes, da se ljubiva, si zaupava in sva skupaj vsemu kos.

Vsak par gre skozi nevihto, nekateri se ustrašijo in pobegnejo vsak pod svoj krov. Drugi so takšni kot midva, ki sva si skupaj nastavila dežnik, zdržala vse sunke vetra in se prebila skozi preizkušnjo.midva-pod-deznikom

Marsikdo sprašuje po receptu … Ni ga. Vsak par je edinstven, vsak ima svojo zgodbo. Je pa nekaj ključnih dejavnikov, ki so odločilni za vsako kakovostno zvezo dveh, ki se ljubita in si oba želita imeti navdihujoč odnos, tudi ko zaljubljenost mine. Da, prav ste prebrali, zaljubljenost mine in iz te bube se lahko razvije lep metulj ljubezen, ki navdihuje.

 

metuljKomunikacija je najpomembnejša komponenta zdravega odnosa. Pomembno je, da znamo prisluhniti, da znamo slišati. Zato si redno vzemite čas za pogovor. Poskrbite, da bosta imela mir, da bodo vajine misli zgolj pri vaju, ne v službi, ne pri otrocih … Naj bodo to trenutki, ko sta pomembna le vidva. Brez kreganja, kričanja, zgolj z iskreno odprtostjo, zanimanjem in opazovanjem. Pogovarjajta se z željo, da odnos poglobita in se še bolje spoznata. Midva prav vsak dan odkrijeva kaj novega.

 

Pobeg v dvoje … BREZ OTROK. Drugo zlato pravilo uspešne zveze, ki je hkrati pravilo uspešnega starševstva. Kot starši se moramo zavedati, da je treba ohraniti vsaj nekaj navad, ki so nam nekoč prinašale veselje in prižigale iskrice v očeh, sicer se kaj rado zgodi, da ne bomo vedeli, kam sami s sabo, ko bodo naši otroci zapustili domače gnezdo. Ne nazadnje moramo tudi zavoljo otrok živeti lastno življenje, s tem jim pokažemo, da ne smejo nikoli pozabiti nase (zgled je pač pomemben, mar ne).

 

Nikakor ne pozabimo na iskrenost, zaupanje in spoštovanje. Brez tega ni ljubezni.

Ko se zavestno odločimo, da želimo imeti navdihujoč odnos, takrat storimo vse, da nam to uspe. Spreminjamo sebe in ne partnerja. Ne glede na velikost težave oprostimo drug drugemu, na zadevo pozabimo in poskrbimo, da ima vsak nov dan svež začetek.

Bolj ko je ženska navezana na svojega moškega, bolj je njuna zveza močna. Moški obožuje občutek, da ga ženska potrebuje, da je zanjo nenadomestljiv. Ženska s svojo navezanostjo in zvestobo možu pridobi tudi njegovo zvestobo. Moški pa cilj v življenju: biti zvest eni in edini.

 

roke

 

Dovolite si živeti svoje življenje, sledite svojemu srcu. Razvijajte se in se odpovejte etiketiranju in kritiziranju. Ukvarjajte se s sabo! S tem se boste odpovedali nizki samopodobi, strahu in potrebi po kritiziranju. Dovolite si spoznati sebe … Spoznati, da ste pomembni, in tako tudi živite. To nima nobene zveze z vzvišenostjo, s sebičnostjo in z narcisoidnostjo, kot nam radi prilepijo etikete. Ima pa zelo veliko zvezo z ljubeznijo do sebe. Le ko smo sposobni ljubiti sebe, lahko ljubimo tudi partnerja.

 

Skupaj sva prepotovala vse orkane, preživela mnogo tornadov in cunamijev, ki so nama delali družbo v teh 22 letih skupne poti. Rezultat najinega truda, ki sva ga vložila na tej poti, pa je najin današnji odnos. Ko iskreno in pomirjeno lahko rečem, vredno je bilo!

 

Danes sva tu, ko naju omejuje le nebo, polno zvezd.  

 

 

zvezde